Agávový sirup je komerčně vyráběné sladidlo získávané z několik druhů agáve
Momentálně nedostupné
Agávový sirup je komerčně vyráběné sladidlo získávané z několik druhů agáve. Je sladší než med, ale bývá řidší a tekutější. Má jantarovou barvu a příjemnou sladkou chuť.
Agávový sirup je komerčně vyráběné sladidlo získávané z několika druhů agáve. Je sladší než med, ale bývá řidší a tekutější.
Agávový sirup byl mexickými Aztéky po staletí používán jako sladidlo a dochucovadlo, i když i oni si byli vědomi jeho zdravotních účinků a používali jej i jako medicínu, především při hojení ran a léčbě kožních infekcí.
Při výrobě agávového sirupu je míza ze střední části rostliny extrahována, filtrována a zahřívána při nízkých teplotách. Hlavním polysacharidem je inulin neboli fruktosan, který je tvořen převážně fruktózou. Tato šťáva je poté koncentrována na tekutinu ve formě sirupu. Jeho barva je od světlé až po tmavě jantarovou.
Tento agave sirup má jantarovou barvu a příjemnou sladkou chuť.
Legislativní zatřídění: NZP - Nezařazené produkty
Metoda skladování: N - Normální teplota