JAK ZHUBNOUT PO VÁNOCÍCH?

Ako schudnúť po vianociach? - ResizedImage521349-CHUDNUTIE-K-TEXTU

Udržte si svoji hmotnost v každém věku!

Je důležité udržet si zdravou tělesnou hmotnost v jakémkoli věku. Nadváha v kombinaci se stárnutím může být vnímána jako velmi rizikový faktor různých civilizačních chorob (srdeční a cévní choroba, diabetes 2. typu, rakovina tlustého střeva, špatná pohyblivost kvůli tlaku na vaše klouby a svaly). Tato onemocnění jsou velkou hrozbou, pokud máte nadváhu, a to i bez ohledu na váš věk.

Když je vám 20 nebo 30 let, zdá se udržení hmotnosti velmi jednoduché, postačí drobné změny v jídelníčku, popř. zvýšení aktivity.

Ve středním věku už udržení zdravé váhy vyžaduje daleko více úsilí. Je to dáno zejména tím, že naše svalová tkáň se s věkem přirozeně zmenšuje, svou roli hrají i hormonální změny. Při úbytku svalové tkáně, klesá míra a rychlost spalování přijatých kalorií v potravě. Proto je velmi důležité znát své tělo, vnímat jak funguje a nebýt k němu lhostejný. Péče o tělo a jeho hmotnost bude vzápětí odměněna lehčí pohyblivostí, vyšší kondicí a sebevědomím.

Tolik potřebná aktivita! 

Sportovat lze v každém věku, jen je třeba dávku sportovní aktivity pozměnit či vybrat jiný vhodnější sport. Během života budete možná muset vyměnit běh za pěší turistiku, vzpírání za jógu nebo plavání. Zvýšená aktivita je nejen prevencí nadváhy a obezity, ale také vhodný začátek změny životního stylu.

Změna životního stylu

Nedílnou součástí změny životního stylu je kromě zvýšené aktivity úprava stravovacích návyků, ke které mohou pomoci vhodné doplňky stravy. Z nabídky na trhu lze vybrat ty, které budou nejlépe vyhovovat vašemu životnímu stylu a vašim potřebám.

Máte rádi tlustší jídlo a těžko se s ním loučíte? Nabízíme Vám pomocníka, který nedovolí strávit veškerý přijatý tuk, a tak Vám pomůže při snižování vstřebávání tuků ze stravy a postupné změně jídelníčku. Produkty obsahují rozpustnou a nerozpustnou vlákninu, která na sebe váže tuk z přijímané potravy. Navázaný tuk je bez dalšího metabolického zpracování vyloučen ven z těla.

Chcete, aby váš pohyb byl co možná nejefektivnější? Cítíte velké přemáhání začít se hýbat a rádi byste, aby spalování tuků bylo co nejefektivnější? I v tomto případě máme pro Vás radu. Před cvičením nebo procházkou je vhodné užít účinné spalovače, které napomáhají zrychlení metabolismu a uvolnění maximálního množství energie.

Něco pro milovníky kávy

Hit posledních let uspokojí milovníky kávy. Velmi kvalitní zelená káva je výborným antioxidantem a doplňkem při změně životního stylu a kontroly vaší hmotnosti. Extrakt ze zelené kávy nebo čistou mletou zelenou kávu je vhodné konzumovat ve formě kapslí nebo jednoduše vmíchání do vašeho oblíbeného nápoje. čaje nebo pouze smíšenou s vodou (max.90 °C). Nepřidávejte cukr ani jiné sladidlo. K předvánoční a vánoční pohodě doporučujeme nápoj ze zelené kávy s přídavkem koření (hřebíček, skořice, zázvor), které vykouzlí velmi chutný a výjimečný nápoj pro chvíle pohody, a navíc koření vedle zelené kávy ještě více podpoří zrychlení metabolismu. Zelená káva obsahuje vysokou koncentraci chlorogenové kyseliny a méně kofeinu ve srovnání s kávou praženou. Z důvodu vysokého obsahu aktivních látek je vhodné pít asi 10 min. před jídlem. Doporučujeme pít nápoj minimálně 3x denně.